lunes, 25 de febrero de 2013

Nieves y Oscar


foto: Idgie

Este invierno el frío severo ha llegado tarde. Y a pesar de mi fobia a la bajas temperaturas, como hace un año, el día más frío del invierno me encontró comiendo en un restaurante de la Barceloneta con mi cuñado, que vino a la ciudad para una reunión. Por la tarde, paseo y unas cañas por Gràcia con un encuentro inesperado propiciado por una foto y un whatsapp. Y por la noche, cena familiar con los tíos gallegos de Idgie sin salir del barrio.

El sábado nos levantamos con la sorpresa de las flores cubiertas de nieve y los tejados blancos. Sólo hay una cosa que supere mi aprensión al frío: la nieve. Esa acumulación de blanco, esa capa que parece purificarlo todo, me despierta una excitación lúdica e infantil que me lanza a la calle.
Desayunamos a toda prisa, cogimos la cámara, y salimos a la búsqueda de la nieve. En el parque, el ambiente era festivo; en lugar de contrariedad, la rara visita de la nieve había traído alegría. Lo inusual, a veces, resulta muy bienvenido.
Niños con trineos, muñecos de nieve, adolescentes posando ridículamente ante cámaras, gente vestida como si fuera a esquiar... Me pregunto que diría un escandinavo ante tanto show por una simple nevadita de nada, por que a mediodía la nieve ya había desaparecido. 
Y si la nieve se fundió rápido, el frío -en cambió- siguió vivo, y eso ya no moló, sobretodo cuando pretendes darte un baño erótico-festivo con tu pareja a lo Room in Rome... (y ahí se queda la anécdota porque Id me tiene prohibido hablar de cosas íntimas). Sea como sea, y aunque ahora no lo parezca, sé que al invierno le quedan dos telediarios.



Y cambiando radicalmente de tema, ayer se entregaron los Oscars. Un año más -esta vez por falta de tiempo- no logré ver todas las películas nominadas al mejor film antes de la ceremonia (he logrado ver 5 de 9). He leído que fueron unos Oscars con muchas sorpresas, "¿en serio?" he dicho levantando una ceja. C'mon! pero si todo el mundo sabía que ganaría Daniel Day-Lewis, Anne Hathaway y Christopher Waltz! (totalmente de acuerdo con todos estos Oscars). El de Jennifer Lawrence fue un poquito más sorpresa porque estaba reñido con Jessica Chastain, aunque yo se lo hubiera dado a Emmanuelle Riva. El Oscar a la mejor película por Argo también era bastante predecible, como el de Amor a la mejor película extranjera, hasta el Oscar a Adele a la mejor canción por "Skyfall" estaba cantado! (nunca mejor dicho). El único Oscar sorpresa, a mi parecer, fue el de Ang Lee.
Y por cierto, ¿qué hacía Michelle Obama entregando un Oscar? os imagináis a la señora Rajoy dando un premio en la ceremonia de los Goya? esto, junto la caída de Jennifer Lawrence en las escaleras y la aparición de Barbara Streisand pareció ser lo más inesperado de la gala. 


Sobre la ceremonia en sí, no puedo opinar; por desgracia Canal+ ya no emite ese resumen fantástico de la gala al día siguiente que tanto me gustaba. Ahora una servidora se tiene que apañar buscando pedazitos de ceremonia por youtube, aunque de momento, sean de una calidad pésima. 
Sobre el apartado vestidos y elegancia, yo le daría el Oscar a una espectacular Naomi Watts y a una bellisima Charlize Theron, entre otras, aunque el Prada marca-pezones de Anne Hathaway también merecería un premio honorífico.


Y hablando de pelis, ¿cuántos guiños cinéfilos reconocéis en este vídeo de Julie Peel?

13 comentarios:


  1. Febrero, martes venti-seis (xiii)

    _Tres "tristes tigres_

    "Triscon -enarbocido,
    despuciado, deshauciado
    indiscutiblemente "abusado;
    respuestas "sin -aviso,
    "periquitos -al periquete
    y -aunasi- en intervalo
    construyen "su Arbol...


    Arboleda de "relicarios,
    infantiles -suscitados,
    perezas, impermeables
    esbozan -entre suenios
    y... medio-sonambulos
    conducen a "apartados.

    La Una, las Seis y "final
    "las nueve -de la noche:
    -cena, risas y " a dormir...

    Ysa,


    Buenas Noches!!

    ResponderEliminar
  2. Oh! Jo vaig sortir de casa que semblava que només hagués plogut, però quan vaiga agafar els ferrocates i vaig veure el Tibidabo completament nevat em vaig posar molt content i a fer fotos per la finestra! :D m'encanta que nevi, ja posats a fer fred. Lo dels Óscars no ho segueixo mai i no tinc ni idea de qui és el favorit, qui és una sorpresa... però per twitter vaig saber lo dels mugrons de la Hathaway (que aprofito per dir que no m'agrada gens). I del vídeo, només he reconegut la referència òbvia a 'Scream'... XD

    ResponderEliminar
  3. per cert, la foto mola molt! És molt Tim Burton! :P

    ResponderEliminar
  4. Ysa:
    gracias por el poema.


    dEsoRdeN:
    Suposo que si nevés cada dia no ens faria tanta gràcia la neu. Però com bé dius, ja posats a fer fred que nevi coi! ;)
    Els mugrons de la Hathaway van ser trending topic a twitter. El tema que va cantar el presentador semblava dedicat a ella: http://www.youtube.com/watch?v=7TWLKP8j0zk

    Només has reconegut Scream? hi ha Juno, Ghost World, The Breakfast club...

    Tens raó!! jaja el ninot és molt Tim Burton XD

    ResponderEliminar
  5. Neu!! Bueno, el que és a Barcelona ciutat, la veritat és que gens xD Però sí, el feisbuk anava ple de fotos amb fondos blancs...

    Jo sí que vaig veure els Oscars (i em va semblar entendre que sí feien aquest resum... ara... potser no, a aquelles hores. Recordo els últims premis, jo en el quinto sueño casi i veient la Michelle Obama i pensant, WTF?!). Tot sigui dit, és una manera de demostrar que la cultura i la indústria cinematogràfica són parts importants del país, i de recolzar-les en certa forma. I no, mai veurem a la senyora Rajoy fent això perquè precissament a Espanya la cultura els hi importa tres pepinos. No, pitjor, els fa por i la volen aniquilar.. Bé... que vinguin els made in USA a donar-nos lliçons en aquest sentit té tela.

    Pues la Chastain y la Field (una "mama" vestida de vermell que estava nominada a millor actriu també), juntament amb la Theron, són les meves preferides estilísticament! La Hathaway... bé... sabent que pujaries a dalt de tot a recollir el premi podria haver-s'ho pensat dues vegades..

    El presentador es va anar desinflant escandalosament al llarg de la gala!

    I quina por que feia la Sandra Bullock i la del diario de bridges jones amb tanta operació. Feien més por que la Barbara Streisand, i ja és dir, perquè els primers plans i plans dels llavis quan cantava m'horroritzaven!!! L'Adele va fer una actuació, per cert, molt dolenta. Com diuen, les seves pestanyes van arribar més lluny que la seva veu...

    Realment podria comentar-te mil i una coses de la gala, i algunes menys de les pelis perquè n'he vist molt poques (no sé, tampoc és que em cridessin moltes l'atenció, la veritat...), però em sembla que ja m'està quedant un comentari d'aquests llargs-malaltissos

    peroooo diré que a la meva quiniela, vaig encertar l'oscar del millor director!! ueee jajaja. no sé, tenia el presentiment. perquè no li donarien el de millor peli, q estava cantat que seria per Argo, però per com és l'Academia, la relació amb aquest director.. en fi.

    senyor desorden, suspès en això de les referències! n'hi havia unes quantes sí

    petons maca!
    pd. algun dia actualitzaréee,. de fet, aquest email crec està adoptant una longitud semblant a la d'una entrada xD
    ja callo!

    ResponderEliminar
  6. Que bonita es la nieve y que coñazo la lluvia cuando tienes que salir fuera de casa :P
    Yo antes molaba, jajaja, conocía la música, las películas. En cambio ahora estoy completamente desfasada!
    Que paseis buen finde!

    Molts petons guapa!

    PD: ja tens guasap i instagram?

    ResponderEliminar
  7. Anna K.
    Vas veure la gala en directe? l'última vegada que ho vaig fer m'adormia, però valia més la pena quan presentaven els Oscars la Whoopi Goldberg o el Billy Crystal.
    No sé si encara fan el resum al Canal+, com que ja no el tinc... :( He anat veient vídeos pel youtube (entre ells la cançó "We saw your boobs"), però no és el mateix.
    La Michelle Obama llegint des de la Casa Blanca que la guanyadora era "Lincoln" crec que era l'efecte que buscaven, però sí, els nostres polítics en aquestes coses haurien d'aprendre dels americans. O potser millor dels francesos, sobretot en tema subvencions al cinema. Però ja ha quedat clar que aquí vivim en una espècie de fascismodemocràcia rància i decadent.
    Ara vull veure "Argo" i comprovar si es mereix un Oscar. Hem volia posar ahir, però vaig acabar veient "Le Skylab" de la July Delpy, que em va agradar molt.

    Totalment d'acord amb tu sobre l'actuació de l'Adele i sobre la Streisand. Vaig veure una foto de les dues amb la Shirley Bassey i semblaven totes de la mateixa quinta. http://static4.plasticosydecibelios.com/wp-content/uploads/2013/02/oscars-2013-barbra-streisand-adele-shirley-bassey-650-430-460x304.jpg

    També em va agradar molt com anava la Jessica Chastain, i segons ma mare (que sap cosir) el problema del vestit de la Hathaway eren les costures.

    Per cert, vas veure la parodia sobre "Amour" que van fer als Césars? http://youtu.be/7mWYYnW8AhY

    Ja veus que no ets l'única que escriu comentaris llarguíssims! jaja jo és parlar de cinema i sóc un no parar.

    Petonets antipluja!! Bon cap de setmana! :D



    M:
    Que llueva sólo es bonito desde la cama; pero en la calle es una caca, sobretodo si a la lluvia le sumas el viento, arrrg!!!
    Yo "molo" porque tengo tiempo libre y no hijos, y porque soy una enferma del cine y la música jaja
    Happy weekend!

    Petonets maca!

    Pd: como diria el dEsoRdeN, encara no tinc sillyphone (algun dia cauré..) però de moment li mango el guasap i l'instagrama a l'Id, jiji
    Pd2: Em va agradar llegir-te tan il·lusionada a l'últim post ;D

    ResponderEliminar
  8. Bueno, ya queda menos de frío y para la primavera. De los Oscars, si los premio no me gustan o los chistes no me dan risa, al menos disfruto con los musicales, los bailes, las canciones :).
    Hiro, no te pierdas este Domingo una portada con la misma de la semana pasada, dicen que para coleccionistas!!!
    Besos. Solo

    ResponderEliminar
  9. B52s:
    Todo bien? :)
    Petons!

    Solo:
    Aquí ha hecho un fin de semana estupendo. La primavera "is coming"! :D

    Gracias por el aviso!! una más para la colección ;)
    Besos!

    ResponderEliminar
  10. jaja! Sabeu el millor de tot? Que he vist totes aquestes pelis que dieu! XD (bé, menys 'The Breakfast Club'). ai, la meva dEsoRdeNada memòria...

    ResponderEliminar
  11. dEsoRdeN:
    jajaja ets un cas! memòria de peix!:P
    Segur que no has vist "The Breakfast Club"? però si és una peli de culte dels 80! Potser si et dic "El club de los 5" et sona més. El vídeo de "Polaroid Song" dels Allo Darlin és un homenatge a la peli http://youtu.be/un4e4VN1ANE

    ResponderEliminar
  12. Jaja! Havia vist el vídeo d'Allo Darlin', però no sabia que fos cap homenatge :O Ara que he vist el trailer de la peli, sí que he vist imatges (jo diria que fent zapping a la TV), però la peli sencera no l'he vista mai

    ResponderEliminar