viernes, 24 de mayo de 2013

a pesar de la lluvia

El mes de mayo está pasando tan rápido que acabará y no me habré dado ni cuenta. El tiempo pasa deprisa cuando se es feliz. 
Tal vez por eso no me fastidió tanto, como diría dEsoRdeN, la putalluvia de esta última semana. Y eso que truncó mucho de los planes que tenía preparados; entre ellos la Noche de los Museos. 
Algo tan simple como convivir durante una semana y media con Idgie, como si por fin viviéramos juntas, es lo que consigue hacerme feliz. Cosas simples como cocinar juntas, poner lavadoras, compartir la cama, ver la tele, hacer la compra, invitar a amigos a comer... Esos actos tan cotidianos para la mayoría de las parejas, en nuestro caso sigue siendo una excepción y una fuente de placer y diversión.  Por ejemplo, nos lo pasamos genial haciendo pizzas caseras -nos salieron riquísimas-, con todo un reportaje fotográfico que lo atestigua (sí, Id hace fotos de todo) y batidos de fresa.
También hicimos una excursión hasta el Turó de la Rovira. En la cima de esta montaña, las autoridades republicanas, para combatir los bombardeos que sufría Barcelona durante la Guerra Civil, instalaron unas baterías antiaéreas. Ahora el lugar se ha convertido en el mejor mirador de la ciudad, con vistas de 360º.

vistas desde el Turó de la Rovira  (foto: hiro)

La lluvia nos arruinó muchos planes pero, por una vez, y sin que sirva de precedente, no me molestó. Solamente lo hizo el día en que habíamos quedado para conocer a alguien especial: otra persona que he conocido gracias a este blog. La fuimos a recoger a la estación de Sants y fuimos a desayunar al Federal. Allí, como si fuera la Noche de Reyes, nos regaló unos libros preciosos y más cosas. Ante tanta generosidad y admiración admito que me sentí abrumada, pero esta amiga nos explicó como Id y yo le habíamos devuelto la fe en las personas y lo mucho que le había ayudado mi blog. Y eso es una de las cosas más bonitas que me han dicho nunca. 
Después fuimos al CaixaForum a ver la fantástica exposición sobre Georges Méliès. Me gustó tanto que pienso volver. Y tras comer en La Nena, volvimos a repetir en La Pedrera, la exposición de Chema Madoz. 

Tampoco pudimos ir, por incompatibilidad de horarios y días, a la Filmoteca, pero nos montamos una sesión casera con humus, en lugar de palomitas, para ver La invención de Hugo. Y es que a grandes males, grandes remedios.

Y hablando de cine, tengo unas ganas infinitas de ver La vida de Adele, la adaptación cinematográfica de la novela gráfica de Julie Maroh El azul es un color cálido. Tanto la película, como la actriz Adèle Exachorpoulos, suenan como firmes candidatas para ganar la Palma de Oro del Festival de Cannes.


28 comentarios:

  1. A mi ya me están empezando a salir branquias!! arghhhhh
    Ohhh my god! Chema Madoz!! no me lo pierdo por nada del mundo.

    ( a seguir disfrutando, hermosas!!)

    Besos!

    ResponderEliminar
  2. ja m'he acabat el llibre de "el azul es un color cálido"!! en una sola nit!! serà la peli tan bona com diuen? espero que sí! quan l'estrenaran aquí? quan? quan? quines ganes de veure-la!
    vale, ja callo, millor me'n vaig a dormir :p
    bona nit! :*
    id

    ResponderEliminar
  3. Qué gran alegría me has dado al saber que "el azul es un color cálido" por fin se ha plasmado en una película. Me encantó el libro, tanto que lo leí tres veces seguidas.

    La única duda es si llegará a los cines o habrá que esperar a que salga online, pues eme muero de ganas por verla.

    Un saludo

    ResponderEliminar
  4. Me parece muy bonito todo lo que cuentas, a pesar de la "putalluvia" ;)! He vivido momentos que, si pudiera, los repetiría (como en aquella peli sobre el día de la marmota). Dicen por ahí "plantar un árbol, escribir un libro, tener un hijo/a". Me he aproximado pero no he llegado (ni lo pretendo ya) a eso que dicen. Creo que lo mejor que he hecho es "sembrar libros en personas especiales que podrían ser mis hijas o hijos". Poder disfrutar de sus caras, gestos y demás expresiones en esos momentos ha sido un privilegio.
    He sorprendido a mi "otro-yo" pensando en comprar "El azul es un color cálido" (¡incoherencia!). Hasta he tratado de justificarlo con la celebración de un rito anual ;). Creo que he pactado conmigo misma el buscarlo en una biblioteca e intentar ver la peli algún día. He visto por ahí fragmentos y creo que me va a encantar.
    Hiro, aún quedan días y espero que cada nuevo día sea aún mejor, así hasta el último día de este mes, el más importante :)?, a pesar de la lluvia ;)! BSOS. Solo

    ResponderEliminar
  5. Esta última quincena no ha decepcionado, la esperabas y ha llegado con todo su esplendor pese a la "putalluvia" (jajaja).
    Me alegra saber que habéis hecho tantas cosas, algunas planeadas otras alternativas ... todo llega! Espero que pronto esa semana y media pueda convertirse en algo cotidiano.

    Molts petons!!!

    PD: Ahir passejant per Gràcia ens vam topar amb la Nena! Jajaja Hi hem d'anar algun cop ;)

    ResponderEliminar
  6. Palma de Oro es para 'La vida de Adèle! Yes, we Cannes ;)!! Solo

    ResponderEliminar
  7. M'encanta el teu blog . L'he trobat fa poc i estic fent lectura retrospectiva . Si, agafarem cangur en quan estrenin la vida d'Adele! Akesta la veurem al cine fijooo.

    ResponderEliminar
  8. Al final la lluvia poco importa si estás en buena compañía ;)

    Petons

    ResponderEliminar
  9. Le.chatnoir:
    jajaja suerte que "here comes the sun" ;)
    Si te gusta Chema Madoz te encantará la exposición! es muy completa y estará en La Pedrera (entrada gratis) hasta el 28 de julio.
    (gracias!!)

    Petons :)


    id:
    En una sola nit?!! això és perquè és molt bo! ;) La pel·lícula està tenint molt bones crítiques, i en general (no sé perquè) les
    adaptacions cinematogràfiques de novel·les gràfiques sempre solen ser bones.
    Jajajaja jo també tinc moltes ganes de veure-la! a França s'estrenarà el 9 d'octubre. No teníem un viatge pendent a Paris...? XD

    Petonets guapa!


    pixel:
    Sí! y por lo que dicen las críticas, la película es muy buena! qué ganas tengo de verla!! además, habiendo ganado la Palma de Oro, seguro que llega a nuestro país con un buen número de copias.
    Si la encuentro online antes, la veo fijo! y cuando la estrenen en los cines volveré a repetir ;)

    Besos


    Cé.:
    yo también le he cogido prestado el de "sillyphone" jajaja
    Ya lo dicen, la felicidad se encuentra en las cosas más simples y pequeñas, ¿verdad? :)
    "La invención de Hugo" es una película preciosa, con múltiples referencias cinéfilas y un gran amor por el cine. Lástima no haberla visto en 3D...
    Gracias!

    Besos :)


    Solo:
    Gracias! es muy bonito eso de "sembrar libros en personas especiales" :) además esas personas, cuando hojeen ese libro seguro que piensan en ti.
    Creo que tu "otro-yo" se merece ese libro ni que sea en forma de autoregalo, y además se acerca una fecha que te lo permite ;)
    Y sino, siempre nos quedarán las bibliotecas: que de momento siguen siendo gratis! crucemos los dedos para que así sea...
    Me gusta leerte con esa actitud! el último día del mes, el más importante? mmm... pues yo no sé si quiero que llegue,jaja

    Petons!

    Pd: Sí!!! he estado siguiendo la entraga de premios vía twitter y he saltado de alegría cuando he leído que había ganado la Palma de Oro!


    M:
    Coi de "putalluvia"! pero esta vez no se ha salido con la suya, muajaja
    Ahora a esperar otra vez, porque a mediados de junio volverá la acción :D
    Gracias por ese deseo! ojalá ese momento llegue pronto!

    Petonets!! :)

    Pd: Sí??!!!! jajaja i no vau entrar? I tant que hi hem d'anar! quan vulguis!!


    Maria Ballester:
    Gràcies!! m'alegra que t'agradi. Doncs he llegit que a França no s'estrenarà fins al 9 d'octubre! i ja veurem quan ho fa aquí... Suposo que no gaire més tard, ja que té producció espanyola.
    Sí! aquesta s'ha de veure al cinema!
    Gràcies per comentar i benvinguda! :)


    candela:
    Visto así, tienes toda la razón ;)

    Petons

    ResponderEliminar
  10. Siiii, ens haurem d'entretenir molt aquest estiu per a que s'alleugeri l'espera jeje
    Per cert , l'altre dia vam comprar el llibre de la vivian maier, estem esperant Amazon. Per Sant Jordi vaig regalar a la meva noia un de la Diane Arbus, una de les favorites . A ella li encanta la fotografia , jo m'ha aficionat a través d'ella.
    Continuo la retrospectiva...

    ResponderEliminar
  11. me apunto el plan del Túnel de la Rovira y la expo de Meliès! tengo muchas ganas espero que no se me pase!

    ResponderEliminar
  12. la de Chema me encantó, pero me supo a poco! adoro su obra

    ResponderEliminar
  13. Anaves a la Nit dels Museus destapats, que la putapluja et va arruinar la visita? :P ostres! No coneixia el Turó de la Rovira, però té una pinta atòmica per fer fotos de la ciutat! la de Meliès crec que ja t'havia dit que la tinc pendent! I que La Nena és a 1 minut de casa crec que també t'ho havia dit :) A quina altra peli sortia aquesta actriu? em sona molt la cara, i no caic de quina!

    ResponderEliminar
  14. (per cert, el vídeo mola: podria ser una peli de Zooey Deschannel... XD)

    ResponderEliminar
  15. Maria Ballester:
    Us encantarà el llibre sobre la Vivian Maier! a part de "La vie d'Adèle" també tinc moltes ganes de veure aquest documental: http://youtu.be/2o2nBhQ67Zc La història d'aquesta dona és tan curiosa! L'obra de la Diana Arbus també és molt interessant, fa temps em vaig descarregar el biopic sobre ella protagonitzat per la Nicole Kidman, però encara no l'he vist, a veure si m'hi poso.
    Jo també m'he aficionat a la fotografia gràcies a l'Id, sobretot a les càmeres analògiques.


    Nosu:
    Nosotras repetiremos a ambas cosas. La exposición sobre Méliès (hasta el 24 de junio) necesita de más de una visita para disfrutarla. Y también tenemos pendiente volver al Turó de la Rovira para un pícnic. Te encantarán la vistas, son espectaculares. Pero si vas un domingo verás que está a tope de gente.
    Salí enamorada de la exposición de Chema Madoz! ese hombre es un genio.


    dEsoRdeN:
    El dia dels Museus estàvem a casa l'Idgie, i com que allà plovia vam decidir no baixar a Bcn (ella volia fer fotos dels edificis il·luminats des de fora) Em vaig quedar amb les ganes de visitar l'edifici DHUB.
    Com he dit abans, millor no vagis al Turó de la Rovira un diumenge; allò sembla la Rambla! Nosaltres vam fer unes fotos xulíssimes! tan digitals com amb les càmeres lomo.
    Encara no has anat a esmorzar a la Nena?? això és un pecat! jaja mmm...crec que ja sé on vius...(que psicòpata m'ha quedat això! XDD)
    En quina peli? jo l'havia vist abans a "Midnight in Paris", "Malditos bastardos" i a "Adiós a la reina". Era una d'aquestes?

    A que sí? crec que l'ha dirigit ella. A mi em recorda aquest altre: http://www.youtube.com/watch?v=EHlW1Fa4WKQ La Deschanel em cau genial, està tan sonada! XD

    ResponderEliminar
  16. Ah, ahí estamos jeje! Ara fem lomo i polaroid. M'encanta la fish eye i la que fa 4. I la tornada de la polaroid es un punt! Als peques els hi estem fent fotos analogiques i es xul.lo que tindran albums també com els nostres :)

    ResponderEliminar
  17. Buscare el biopic que no ho sabiem , que guai, merci !

    ResponderEliminar

  18. guardo ese libro como si fuera un huevo... (que de un momento a otro va aromperse)

    no sé por qué

    disfruté. de la ternura y del azul.
    sólo con ver la portada ya se me revolucionan las pestañas :P

    ResponderEliminar
  19. jaja! Quina por! A partir d'ara, miraré a cantó i cantó del carrer abans de sortir, no sigui que em trobi a una psicòpata amb càmera de fotosi Camera Obscura a l'Ipod... XD

    Ah, doncs pot ser 'Midnight In Paris' o 'Malditos Bastardos', que les he vist les dues

    La Deschannel em cau genial per sonada, i per aquests ullets.... aaaaiiiissshhhh!! (quan la vaig anar a veure amb She & Him a l'Apolo se'm queia la baba... XD)

    ResponderEliminar
  20. Maria Ballester:
    Jo tinc les dues!! la fisheye 2 i l'Action sampler (la que fa 4). Fa temps en van regalar una polaroid però encara no l'he provat (els carrets són tan cars!). Però les càmeres que més fem anar son l'Spinner 360 i la Diana F+
    Què guai fer-lo fotos analògiques als nens! :)


    begusa:
    Yo lo tengo de la biblio y me da pena devolverlo :( creo que me lo compraré para tenerlo en casa.
    También tengo libros que guardo como huevos (jaja) y son los únicos que no me gusta prestar a nadie.
    Gracias por la visita :)


    dEsoRdeN:
    jajajajajaja doncs no vas gaire desencaminat amb la descripció! XD

    Jo també les he vist les dues però no la recordo a "Malditos Bastardos" (potser perquè me la va eclipsar la Mélanie Laurent).

    Ara em dono compte que el teu comentari em va despistar: vas anomenar la Zooey Deschanel i no sé perquè vaig pensar que el vídeo que t'havia molat era aquest (http://youtu.be/CajPifzYyRs), que justament acabava de penjar al meu facebook (i és el que ha dirigit la Deschanel) i no el que havia posat al post, que era el de Passion Pit (que també m'agrada molt, el vídeo i la Sophia Bush^^).
    Ok, has vist als She & Him en concert??!!! enveja infinita!! jo també vull veure els ullets de la Zooey!!!

    ResponderEliminar
  21. Sobretot per lo de 'psicòpata', oi? ;P Aaaahhhhh, Melanie Laurent, oh, la, la!!! :)______________
    Sí, i recordo que portava la càmera per fer-li 1000 fotos... i em vaig quedar sense piles quan només havia fet una general de l'escenari... :(

    ResponderEliminar
  22. jajajaja. un bravo pel sr. desorden i les piles! ;)

    i sí, a la nena es berena/esmorza genial jujuju. sempre em fa molta gràcia el "xupito de xocolata". Un dels cops que vaig anar recordo que els sobrets del sucre venien amb fotos de músics de jazz i coses per l'estil. hagués pogut omplir casa meva d'ells sinó fos perquè l'experiència em diu que després acabo amb confit al bolso... jaja

    les coses o moments sense importància en apariència.. és maco viure-ho així. apreciar els petits detalls del dia a dia

    HE DE VEURE AQUESTA EXPOSICIÓ!

    La peli la vaig veure al cine, i de fet, amb ma mare curiosament. i mira que feia temps que no anava amb ella.. i va ser molt nostàlgic tot plegat. Una de les poques vegades en que el 3D va ser plantejat com un element integrador de la peli i no per fer diners... ai.. i les mil cites de Mr. Scorsese.. :)

    jo també vull anar a fer fotos allà. ara quan deixi de semblar un zombi absorvida per les merdes de la uni i demés, espero... lo millor és que again, com quan vaig arribar de Xina, torno "a la vida barcelonina" quan arriba la calor :D usease, next week.. per favor..

    petonets!

    pd. jajaja. quin desastre. i jo que havia vingut perquè et volia felicitar pel cumple, que sé que cau per aquestes dates... :) recordo que ho vam parlar, i sé que està a prop del meu, i encara que tinc la sensació que aquests dies la sang ja no m'arriba al cap com cal, encara no he perdut la noció del dia en el que estem. bueno, que espero que sigui un bonic dia! i espero també que no hagi passat ja i m'hagi liat com una mala cosa..
    pd2. els ulls de la deschannel són hipnòtics! i síii, jo també vull veure la peli aquesta que va guanyar a Cannes!!! no et sembla graciós, Cannes premia aquesta peli mentre per alguns carrers es fan manifestacions en contra del matrimoni homosexual... en fi..

    bé, casi que deixo d'escriure d'una vegada.. no?

    ResponderEliminar
  23. Y en otros días no tan lluviosos, de no saber qué hacer y "navegar" por la web, me encuentro tesoros como este blog. Me seguiré pasando..

    ResponderEliminar
  24. Creo que una entrada de hace un año decía que era en estos días: ¡Feliz cumpleaños Hiro! Besos. Solo

    ResponderEliminar
  25. Serán tres días de celebración, así ha coincidido ...

    Felices días de cumpleaños :D

    Besos, B52s.

    ResponderEliminar
  26. dEsoRdeN:
    jajaja pitjor va ser l'Idgie, que tot i ser fotògrafa, es va deixar la targeta de la càmera i no va poder fer cap foto al concert de Belle & Sebastian (però no li diguis que t'ho he explicat, jiji).


    Anna K.
    M'encanta lo de "xupito de xocolata" XD Recordo aquests sobrets de sucre! eren molt xulos! si jo fos el sr desorden hi aniria a esmorzar quasi cada dia (no sap el que es perd :P)

    Per cert, el CaixaForum ja no és gratis (bé, si ets client de la Caixa sí). Què serà el següent? pagar per agafar llibres de la biblio?? l'exposició t'encantarà! i al CCCB n'hi ha una sobre Pasolini.

    Doncs jo no recordo quan va ser l'últim cop que vaig anar al cine amb ma mare... Sí, havia llegit que en aquesta peli -per fi!- es feia un bon ús del 3D. I parlant de cinemes, quina pena que hagin tancat el cine Urgell! :(

    Com he recomanat més amunt, ves-hi entre setmana. Jo hi tornaré aviat amb un amic fotògraf que vindrà de visitar i fliparà quan vegi les vistes.

    Avui han dit que a finals de la setmana que ve per fi farà calor!!! estiuet a Bcn! cine a l'aire lliure a Montjuïc i a la platja
    (https://www.facebook.com/CinemaLliureALaPlatja?fref=ts) Festival Grec, concerts, festes majors, platjeta....quines ganes!!

    Molta sort en aquesta recta final! ja queda menys ;)
    Petonets!

    Pd: jajaja gràcies per la felicitació! (la vas encertar, el meu és el dia 31) el teu també està al caure, no? Feliç aniversari! :D
    pd2: vaig llegir que no l'estrenaran aquí fins desembre!! ens podem morir! i a més, arribarà escapçada! grrr.... estic molt intrigada per veure aquesta escena de 10 min. de què tothom parlar tan bé. El que està passant a França ho trobo penós! i això que és el país de la "liberté, egalité i fraternité"! Em va alegrar aquesta coincidència, i això que tenia els meus dubtes que un jurat presidit per l'Spilberg premiés un història així.


    Cath VonT:
    Gracias! me alegra que te guste :D Bienvenida y regresa siempre que quieras ;)


    Solo:
    jajaja ¡gracias Solo! tienes buena memoria ;)


    B52s:
    Muchas gracias! :D
    Pues sí, así ha sido!! ojalá todos los años mi cumple cayera en viernes XD

    Petons!

    ResponderEliminar
  27. Felicitats!
    Siiii, al bolso sempre va la Diana mini. I una altre superpeque, una de Harinezumi. A eBay de vegades he trobat ofertes dels carrets de la polaroid , i també a una botiga que m'agrada molt i el blog , Sales de plata.
    Aquesta setmana estrenem els peques (8mesos) i nem a Menorca , allí fácil sortiran fotos xul.les :)
    Al final haura massificació, també hem pensat pujar al Turó de la Rovira jajaja

    ResponderEliminar
  28. Maria:
    Gràcies! :D
    Ohhh!!! tens una Harinezumi?!! m'encanta aquesta càmera! enveja infinita! jajaja Em miraré lo de l'eBay, merci! No coneixia el blog, ni la botiga de Sales de plata i m'ha agradat molt! Coneixes la Chandal? http://shop.chandal.tv/
    Gaudiu molt d'aquest viatge amb els vostres petits!! i feu moltes fotos!! :D
    jajaja vosaltres també? XD
    Bon viatge!

    ResponderEliminar